Veelgestelde vragen bootverzekeringen

Dekking (2)

Is mijn boot ook verzekerd in de winterstalling?

6 stemmen, gemiddeld: 3,83 van de 56 stemmen, gemiddeld: 3,83 van de 56 stemmen, gemiddeld: 3,83 van de 56 stemmen, gemiddeld: 3,83 van de 56 stemmen, gemiddeld: 3,83 van de 5
Ja, met de bootverzekering van FBTO is jouw boot ook verzekerd in de winterstalling.
6 stemmen, gemiddeld: 3,83 van de 56 stemmen, gemiddeld: 3,83 van de 56 stemmen, gemiddeld: 3,83 van de 56 stemmen, gemiddeld: 3,83 van de 56 stemmen, gemiddeld: 3,83 van de 5
Ja, met de bootverzekering van Nationale Nederlanden is jouw boot ook verzekerd in de winterstalling.

 

Wat wordt vergoed bij schade aan uw boot?

Wat wordt er door de verschillende bootverzekeraars vergoed op het moment dat u schade heeft aan uw boot? Wij vroegen het de verscillende bootverzekeraars, hieronder vindt u de antwoorden.

Antwoord Univé bootverzekering:
Kan je boot gerepareerd worden? Dan betalen wij de reparatiekosten, het materiaal en het uurloon van de reparateur. Is dat bedrag hoger dan de dagwaarde van je boot? Dan is je boot total loss. Bij total loss vergoeden wij niet de dagwaarde, maar de aanschafwaarde. Tot 3 jaar na aankoop van de boot. En als je boot niet ouder is dan 8 jaar.

Antwoord Meeus bootverzekering:
Wanneer reparatie mogelijk is en geen sprake is van totaal verlies, vergoedt Meeus de aan reparatie verbonden kosten.

Bij totaal verlies wordt de vergoeding vastgesteld op het verschil tussen de waarde van het vaartuig direct vóór de schadegebeurtenis (de dagwaarde) en de waarde direct daarna (de restantwaarde).

Indien binnen drie jaar na de aanschafdatum van het vaartuig sprake is van een totaal verlies schade, geldt als dagwaarde de aanschafwaarde van het vaartuig zoals vermeld op een (originele)
aankoopnota.

Antwoord Delta Lloyd bootverzekering:
Met de watersportverzekering van Delta Lloyd bent u verzekerd tegen schade aan uw boot. Ook bent u tot vijf miljoen euro verzekerd tegen schade die u met uw boot veroorzaakt bij anderen.

Bij de watersportverzekering met basisdekking hebt u standaard een eigen risico van € 100. U kunt ook kiezen voor een hoger eigen risico. U betaald hierdoor minder premie. Bij de uitgebreide dekking hebt u de keuze uit geen eigen risico, of een eigen risico van € 250 of € 500. Ook hiervoor geldt, hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie.