Is het verplicht om een bootverzekering af te sluiten?

Volgens de Nederlandse wet is het niet verplicht om je boot te verzekeren. Echter, het is sterk aan te raden om ten minste een bootverzekering voor Aansprakelijkheid & Hulpverlening af te sluiten voor je boot. Deze dekking is namelijk vaak niet inbegrepen in een reguliere aansprakelijkheidsverzekering (AVP).

Naast het feit dat het verstandig is, stellen veel jachthavens en winterstallingen het zelfs verplicht om je boot minimaal voor aansprakelijkheid te verzekeren. Dit komt omdat zij zich bewust zijn van de mogelijke risico’s en schade die kunnen ontstaan. Bovendien is het in veel landen buiten Nederland ook een vereiste om je boot te verzekeren voor aansprakelijkheid.

Door een bootverzekering af te sluiten voor Aansprakelijkheid & Hulpverlening ben je gedekt tegen eventuele schade die je met je boot veroorzaakt aan anderen of aan eigendommen van anderen. Daarnaast biedt deze verzekering ook hulpverlening in geval van pech, ongevallen of andere noodsituaties op het water.

Kortom, hoewel het niet verplicht is volgens de Nederlandse wet, is het verstandig en vaak noodzakelijk om je boot minimaal voor Aansprakelijkheid & Hulpverlening te verzekeren. Hiermee bescherm je jezelf tegen financiële risico’s en zorg je ervoor dat je goed voorbereid bent op onverwachte gebeurtenissen, zowel in Nederland als in het buitenland.

Vergelijk makkelijk bootverzekeringen met onderstaande tabel

6 stemmen, gemiddeld: 3,83 van de 56 stemmen, gemiddeld: 3,83 van de 56 stemmen, gemiddeld: 3,83 van de 56 stemmen, gemiddeld: 3,83 van de 56 stemmen, gemiddeld: 3,83 van de 5
De FBTO bootverzekering is een uitgebreide bootverzekering. Bij totaal verlies vergoedt FBTO niet de dagwaarde, maar juist de aanschafwaarde.
Prijs per maand (vanaf)

€ 2,20

Kenmerken
- Tot 50% no-claimkorting
- Kies of je verhuur wilt verzekeren
- Je kunt ook opvarenden meeverzekeren
6 stemmen, gemiddeld: 3,83 van de 56 stemmen, gemiddeld: 3,83 van de 56 stemmen, gemiddeld: 3,83 van de 56 stemmen, gemiddeld: 3,83 van de 56 stemmen, gemiddeld: 3,83 van de 5
Met de bootverzekering van Nationale-Nederlanden ben je goed verzekerd. Je kiest zelf de dekking die bij je past.
Prijs per maand (vanaf)

€ 2,50

Kenmerken
- Snel en professioneel herstel van je boot
- Uitgebreide inboedeldekking bij volledig casco
- No-claimkorting tot wel 35%